ÖSSZETEVŐK

A természetben minden ott van, amire szükségünk lehet. Csak meg kell találni a megfelelő anyagokat.

Aktív szénpor (kókuszhéj alapú)  - A fogszuvasodás és a sárga fogak ellen

Elsősorban a fogak elszíneződéséért felelős tanninok, azaz csersav ellen veszi fel a harcot  (tartalmazza pl. A kávé, tea, vörösbor), emellett felszívja a szájüregben található toxinokat, ezáltal helyreállítja a száj  pH-értékét és elűzi a kellemetlen szagokat.  Aktív szenes fogfehérítő


Szódabikarbóna - Kíméletes polírozás

Ásványi anyagok a fogaknak
 Eltávolítja a fogkövet, a fogakon megtapadt foltokat, elszíneződéseket és a szabad gyököket.


Kalcium-karbonát - A fogak demineralizációja ellen

A köznyelvben vízkőként vagy krétaként ismert kálcium-karbonát segít megelőzni a fogak demineralizációját (fő tünete az apró fehér pöttyök a fogakon), finomra őrölt szemcséi pedig kíméletesen távolítják el az ételmaradékok és a kórokozó foglepedékeket (plakk).   
Kálcium karbonát a fogápolásban


Kaolin - Tisztít és ellenállóvá tesz

Ásványi anyag a fogaknak
 A kaolin egy természetes agyagszerű ásvány (oldhatatlan fehér por), mely kiváló felszívó tulajdonsága révén tisztít és elősegíti a szennyeződések eltávolítását. Védelmet nyújt a fogszuvasodással és a fogíny problémáival szemben és növeli az ellenállóképességet. A mediterrán medencéből származik, kinyerés után a napon szárítják, hogy teljességében megtartsa az ásványi sókat és az összes jótékony tulajdonságát. 


Illóolajok a szájhigiéniáért

Fogápoló íze

A 100% organikus mezőgazdaságból származó ECOCERT tanúsítvánnyal rendelkező teafa illóolajának tagadhatatlan érdemei, hogy kitűnő fertőzésgátló, fellép a bakteriális bőrfertőzések ellen, széles spektrumú, erőteljes baktériumölő, valamint tisztító hatással rendelkezik. Legkevésbé ingerlő fertőtlenítő olaj. Remek társ a szájhigiénia terén.

A borsmentának fontos szerepe van a szájhigiéné fenntartásában (pl. a kellemetlen szájszag megszüntetésében és a friss lehelet biztosításában), ill. a különféle szájüregi folyamatok kezelésében. 

A borsmenta és narancs illóolaj egymást kiegészítő párosításának köszönhetően megadja azt az egyedi és egyben ellenállhatatlan ízt, melyre a termék felhasználói vágynak.

Akomplex Sensitive

Az Akomplex Sensitive egy növényi kivonat. Lepárlása alacsony hőmérsékleten történik vízben és glicerinben. Elsősorban érzékeny bőrre és érzékeny területekre fejlesztett kozmetikumokban használják. Olyan összetevőkkel járul hozzá a hatékony fogápoláshoz, mint az antiszeptikus és gyulladáscsökkentő lonc és édesgyökér, a sebgyógyulást elősegítő és az ínygyulladást enyhítő kamilla, a vérzéscsillapító és gombaölő hatású zsálya, amely az afták kialakulását is megelőzi, a száj fertőtlenítésére alkalmas mirha és fahéj, vagy a sejtregeneráló Echinacea.